מתכון

קציצות כרובית עם סלסת עגבניות וכוסברה

מי לא אוהב קציצות? פריכות, מתאימות לכל ארוחה וטעימות גם כשמנשנשים אותן קרות, בעמידה, ישר מהמקרר

45,663 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קציצות כרובית עם סלסת עגבניות וכוסברה. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
קציצות כרובית עם סלסת עגבניות וכוסברה. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

בכל פעם שצולים או מטגנים כרובית ומוסיפים לה תיבול עז מתרחש איזה פלא קולינרי. כאן מדובר בקארי. חשוב לסנן ולייבש את הכרובית לפני שממשיכים הלאה כדי לנקז ממנה מקסימום נוזלים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לטיגון:

לסלסה:

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות:

1

מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים. מוסיפים פרחי כרובית ומבשלים כ-10 דקות או עד שהכרובית רכה. מסירים מהכיריים, מסננים ומייבשים היטב.

2

מועכים ומפוררים את פרחי הכרובית לגרגרים ולא למחית. מוסיפים ביצים, פירורי לחם, פרמזן, קארי, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מניחים בצד ל-15 דקות לספיגת נוזלים והתייצבות התערובת.

3

מעצבים קציצות פחוסות בקוטר 5-4 ס"מ בידיים רטובות או משומנות.

4

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות 4-3 דקות מכל צד. מוציאים לנייר סופג.

מכינים סלסה ומגישים:

5

מערבבים את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם הקציצות חמות או בטמפ' החדר.

אפשר גם לאפות:
מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו. מסדרים את הקציצות בתבנית ומתיזים עליהן מעט ספריי שמן. אופים 20-15 דקות עד שהקציצות מזהיבות משני הצדדים.