שימו לב כי לילה לפני משרים את גרגירי החומוס במים
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
לקציצות הדגים
אופן ההכנה
לרוטב העגבניות
1
משרים את גרגירי החומוס בהרבה מים ללילה שלם
2
מחממים את שמן הזית בסיר. מוסיפים את הבצלים ומטגנים על להבה נמוכה כחצי שעה, עד שהם רכים לגמרי וזהובים.
3
מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, השום וגרגירי החומוס המסוננים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כשעה, או עד שגרגירי החומוס רכים.
4
מוסיפים 2 כוסות מים, מכבים את האש ומניחים בצד.
לקציצות הדגים
5
מחממים את התנור ל-200 מעלות.
6
מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי הקציצות. יוצרים כדורים בקוטר 4-3 ס"מ ומסדרים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
7
מכניסים לתנור וצולים 8 דקות.
8
מוציאים את הקציצות מהתנור ומבשלים בתוך הרוטב כחצי שעה על להבה נמוכה. מתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.