מתכון

פסארוקפטדס - קציצות לוקוס ברוטב עגבניות

נובמבר 2018
1 דירוגים
פסארוקפטדס- קציצות לוקוס ברוטב עגבניות של שף אליאב גולדנברג. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב
פסארוקפטדס- קציצות לוקוס ברוטב עגבניות של שף אליאב גולדנברג. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב

לפעמים כל מה שמתחשק זה סיר מהביל של קציצות ברוטב. בגרסתן היוונית, הן יוצאות מלאות טעם ונימוחות במיוחד

שימו לב כי לילה לפני משרים את גרגירי החומוס במים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

לקציצות הדגים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לרוטב העגבניות

1

משרים את גרגירי החומוס בהרבה מים ללילה שלם

2

מחממים את שמן הזית בסיר. מוסיפים את הבצלים ומטגנים על להבה נמוכה כחצי שעה, עד שהם רכים לגמרי וזהובים.

3

מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, השום וגרגירי החומוס המסוננים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כשעה, או עד שגרגירי החומוס רכים.

4

מוסיפים 2 כוסות מים, מכבים את האש ומניחים בצד.

לקציצות הדגים

5

מחממים את התנור ל-200 מעלות.

6

מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי הקציצות. יוצרים כדורים בקוטר 4-3 ס"מ ומסדרים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

7

מכניסים לתנור וצולים 8 דקות.

8

מוציאים את הקציצות מהתנור ומבשלים בתוך הרוטב כחצי שעה על להבה נמוכה. מתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.