מתכון

פסארוקפטדס - קציצות לוקוס ברוטב עגבניות

לפעמים כל מה שמתחשק זה סיר מהביל של קציצות ברוטב. בגרסתן היוונית, הן יוצאות מלאות טעם ונימוחות במיוחד

נובמבר 2018
פסארוקפטדס- קציצות לוקוס ברוטב עגבניות של שף אליאב גולדנברג. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב
פסארוקפטדס- קציצות לוקוס ברוטב עגבניות של שף אליאב גולדנברג. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב

שימו לב כי לילה לפני משרים את גרגירי החומוס במים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

לקציצות הדגים

אופן ההכנה

לרוטב העגבניות

1

משרים את גרגירי החומוס בהרבה מים ללילה שלם

2

מחממים את שמן הזית בסיר. מוסיפים את הבצלים ומטגנים על להבה נמוכה כחצי שעה, עד שהם רכים לגמרי וזהובים.

3

מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, השום וגרגירי החומוס המסוננים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כשעה, או עד שגרגירי החומוס רכים.

4

מוסיפים 2 כוסות מים, מכבים את האש ומניחים בצד.

לקציצות הדגים

5

מחממים את התנור ל-200 מעלות.

6

מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי הקציצות. יוצרים כדורים בקוטר 4-3 ס"מ ומסדרים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

7

מכניסים לתנור וצולים 8 דקות.

8

מוציאים את הקציצות מהתנור ומבשלים בתוך הרוטב כחצי שעה על להבה נמוכה. מתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.