מתכון

קציצות קינואה עם תרד, גבינה וגאראם מסאלה

דצמבר 2015
1 דירוגים
קציצות קינואה עם תרד, גבינה וגאראם מסאלה. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
קציצות קינואה עם תרד, גבינה וגאראם מסאלה. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

קציצות גבינה מזינות בניחוח הודי עדין

שימו לב: תערובת הקציצות זקוקה לשעתיים ייצוב במקרר לפני הטיגון.

גיוון:
לגרסה בלקנית מוותרים על תערובת התבלינים (גאראם מסאלה) וג'ינג'ר ומחליפים את הברינזה בפטה או בולגרית. מוסיפים גם 2 כפות שמיר קצוץ.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקינואה:

לקציצות:

לטיגון:

לראיטה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הקינואה

1

שמים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות עד שהמים נספגים לגמרי.

2

מכבים את הלהבה וממתינים עוד כ-10 דקות עד שהקינואה מבושלת וטבעות לבנות מופיעות במרכז הגרגרים. מפרידים את הגרגרים במזלג ומצננים.

מכינים את הקציצות

3

מחממים 2 כפות שמן במחבת גדולה ומאדים תרד עד ריכוך. מוסיפים שום ומקפיצים שניות אחדות עד שניחוחו מורגש.

4

מתבלים במלח ומעבירים לקרש חיתוך. קוצצים גס ומעבירים לקערה.

5

מוסיפים ½1 כוס קינואה מבושלת ואת שאר חומרי הקציצות ומערבבים. מעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות.

6

יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 4 ס"מ ומטגנים 2 דקות מכל צד עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.

מכינים ראיטה ומגישים

7

מערבבים את כל החומרים יחד בקערה ומגישים לצד הקציצות.