מתכון

קציצות קינואה

הקציצות האלו רכות ונהדרות, ילדים מתים עליהן כמנה עיקרית או כחלק מכריך לארוחת עשר או ארוחת ערב

159,882 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2020
קציצות קינואה של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
קציצות קינואה של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)

את הקינואה אפשר ורצוי לבשל עד ארבעה ימים מראש ולשלב בסלט או בקציצות במהלך השבוע. אפשר להקפיא את הקציצות מיד אחרי הטיגון, לשלוף ולחמם במחבת משומנת קלות / בתנור / בטוסטר אובן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מביאים שפע מי מלח לרתיחה בסיר בינוני. שוטפים קינואה בתוך מסננת ומעבירים למים הרותחים, מבשלים כ־10 דקות (זמן הבישול תלוי בטריות הקינואה) עד שהקינואה הופכת רכה אך נגיסה ושקופה, מלבד "עין" לבנה שנותרת אטומה במרכז כל גרגר (רצוי להוציא כמה ולטעום). מסננים ומצננים (אפשר לשמור בקופסה אטומה במקרר עד 4 ימים).

2

מחממים שמן זית במחבת רחבה וגוזרים נייר אפייה בקוטר המחבת. מוסיפים לשמן החם כרשה ומערבבים, מנמיכים להבה, מכסים בנייר האפייה שגזרנו ומבשלים 8־7 דקות עד שהכרשה רכה וזהובה.

3

מוסיפים בצל ירוק, מערבבים דקה, מכסים את המחבת בנייר אפייה ומטגנים 2 דקות נוספות. מסירים מהאש ושומרים בצד.

4

שמים קינואה מבושלת בקערה, מוסיפים את הבצל הירוק והכרשה המטוגנים ואת כל יתר החומרים, מערבבים לתערובת אחידה ומעבירים למקרר ל-15 דקות ועד לילה.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן, יוצרים בידיים לחות קציצות בגודל כדור פינג פונג ופוחסים אותן. מניחים את הקציצות בתבנית במרווחים, מרססים במעט בשמן זית ואופים 12-10 דקות דקות עד שפני הקציצות מזהיבים. אפשר גם לטגן: מחממים במחבת רחבה 2 כפות שמן זית, מוסיפים קציצות ומטגנים מעל להבה בינונית 3-2 דקות מכל צד להשחמה.