מתכון

קראנץ קקאו

קראנץ' קקאו של איציק וקרן קדוש. צילום: דניאל לילה.
קראנץ' קקאו של איציק וקרן קדוש. צילום: דניאל לילה.

הסוד הוא לתת לבצק די זמן לתפוח במקרר, כדי שיהיה קל ונוח לעבודה

כמו רוב המתכונים שלנו גם הקראנץ מבוסס על מתכון ותיק של מאיר, אבא של איציק. אנחנו רק שדרגנו את חומרי הגלם והפחתנו במתיקות.

המתכון מותאם ל-2 תבניות אינגליש קייק.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק כרוך

לקיפול

למלית

לסירופ סוכר

להברשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק — שלב א'

1

שמים קמח, שמרים, סוכר, ביצים ומים קרים במיקסר עם וו לישה ולשים במהירות נמוכה כ-3 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים מלח וחמאה ולשים במהירות בינונית 4 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקרר במשך הלילה.

מכינים את הבצק — שלב ב'

2

שמים חמאה בין שני גליונות נייר אפייה ומרדדים בעזרת מערוך לריבוע בעובי 1 ס”מ. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר כשעה עד שהחמאה קרה אך לא קשה מדי.

3

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לריבוע בעובי 1 ס”מ. מניחים את החמאה במרכז הבצק ומקפלים את פינות הבצק לכיוון המרכז (ליצירת מעטפה), כך שיכסו את החמאה לחלוטין.

4

מקמחים שוב את משטח העבודה ומרדדים את המעטפה למלבן בעובי 1 ס”מ. מקפלים את השליש הימני על השליש המרכזי ולאחר מכן מקפלים את השליש השמאלי מעל המרכזי. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים.

5

חוזרים על פעולת הרידוד, הקיפול והקירור פעמיים נוספות. בין הפעם השנייה לשלישית מספיקה שעה אחת במקרר.

מכינים את המלית

6

מערבבים את החומרים בקערה לתערובת אחידה.

ממלאים ואופים

7

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס”מ. מורחים את הבצק בתערובת הקקאו, אך משאירים שוליים נקיים ברוחב ½1 ס”מ. מגלגלים את המלבן לרולדה ופורסים אותה לאורכה. מלפפים את שני החצאים לצורת בורג.

8

מניחים כל בורג בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה. מכסים בניילון לא נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים להכפלת הנפח.

9

מחממים תנור ל-180 מעלות.

10

מברישים שוב את פני הבצק בביצה טרופה ואופים כ-35 דקות עד הזהבה.

מכינים סירופ סוכר ומברישים

11

מביאים סוכר ומים לרתיחה בסיר. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-6 דקות עד להסמכה קלה. מצננים לחלוטין.