מתכון

קראנץ שוקולד

יוני 2019
קראנץ שוקולד של שף קונדיטור מיקי שמו. צילום: דניאל לילה
קראנץ שוקולד של שף קונדיטור מיקי שמו. צילום: דניאל לילה

מיקי שמו מעניק את המתכון לאחד הקינוחים הפופולאריים והאהובים ביותר בישראל

לזמן ההכנה יש להוסיף 5 שעות לקירור הבצק ולהתפחה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית

לסירופ סוכר (לא חובה)

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לסירופ

1

מביאים לרתיחה את המים והסוכר בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח לימון ומבשלים ללא כיסוי כ-2 דקות. מצננים ושומרים במקרר.

לבצק

2

מערבלים את הקמח, הסוכר, השמרים ומשפר האפייה במיקסר עם וו לישה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון מגוררת לימון ומערבלים במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.

3

מוסיפים קוביות חמאה אחת-אחת עד שהן נבלעות בתערובת ולשים כ-7 דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות.

4

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי ½ ס"מ. מורחים ממרח שוקולד בצורה שווה ומפזרים פירורי עוגיות ואגוזים קצוצים. בצד הבצק הקרוב אלינו יוצרים מכפלת קטנה ומתחילים לגלגל. תוך כדי גלגול מושכים את הבצק אלינו (לכיוון ההפוך) - המשיכה מבטיחה שיתקבל גליל הדוק בעובי אחיד.

5

חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חלק. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת X כשצדם הפתוח פונה לאותו כיוון, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.

אפייה

6

מניחים את הצמות בתבנית אפייה משומנת, מברישים בביצה ומתפיחים כ-45 דקות. מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים כ-35 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים את הקראנצים מהתנור ומברישים בסירופ בעודם חמים (הסירופ צריך להיות קר).

7

עוגת השמרים-שוקולד תישמר מחוץ למקרר עד 3 ימים.