מתכון

קרוטונים של מצה

מרץ 2020
1 דירוגים
קרוטונים של מצה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
קרוטונים של מצה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

קרוטוני המצה טעימים לי בהרבה מקרוטונים מלחם. אני מקווה שאצליח למצוא מצות כל השנה רק כדי שאוכל להמשיך וליהנות מהם גם אחרי החג

המתכון הזה ממש נשען על סומאק טרי אז כדאי (ולא רק לכבוד המתכון הזה) לקנות סומאק טרי בחנות תבלינים טובה או בשווקים הערביים (אני למשל קונה בוואדי ניסנאס) ולא להסתפק בסומאק מהסופר שלרוב הוא ישן וטמכיל תוספים מלאכותיים. לסומאק הטרי צבע אדום כהה, עם ארומה מאוד חזקה ש"מתקיפה" את האף ושכשטועמים אותו הוא ממש מעקצץ בפה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מניחים שברי מצה, שמן ותבלינים בקערה רחבה ומערבבים עד שהמצות עטופות בשמן ובתבלינים. מניחים בתבנית ואופים 20 דקות עד שהמצות שחומות.