מתכון

קרוקט תפוחי אדמה וגבינות

הגרסה הצרפתית והמלהיבה ללביבות: קרוקט, כופתאות פריכות בטיגון עמוק, מתפוחי אדמה וגבינות

דצמבר 2018
קרוקטים של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דלית רוסו
קרוקטים של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דלית רוסו

קורקט (מהפועל "לנגוס" בצרפתית) הוא שם כולל לכופתאות פריכות, מצופות בפירורי לחם ומטוגנות בשמן עמוק. כאן, במחווה ללביבות הלטקס המסורתיות, שף עינב זגורי מכין אותן מתפוחי אדמה, פרמזן ופטרוזיליה קצוצה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד שהם רכים.

2

מועכים את תפוחי האדמה לפירה. מוסיפים חמאה, פטרוזיליה, חלב, פרמזן, חלמון, מלח ופלפל ומערבבים.

3

יוצרים מהתערובת כדורים בידיים רטובות, מצפים בקמח, טובלים בביצה ובפירורי לחם ומטגנים עד להזהבה. מגישים חם.