מתכון

קרוק מסייה (Croque Monsieur)

2 דירוגים
קרוק מסייה  (Croque Monsieur) של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
קרוק מסייה (Croque Monsieur) של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

2 פרוסות לחם קלוי נמרחות בחרדל איכותי, ממולאות בגבינה ובהאם ונמשחות בבשאמל קטיפתי ועשיר

גיוון: לקרוק מדאם – מוסיפים ביצת עין על הבשאמל.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבשאמל (לא חובה)

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 220 מעלות.

מכינים בשאמל

2

ממיסים חמאה בסיר קטן, מוסיפים קמח ומערבבים לקבלת רביכה. יוצקים חלב קר תוך כדי ערבוב מהיר, מוסיפים מוסקט, מלח ופלפל וממשיכים לבשל ולערבב בכף עץ 4 דקות על להבה בינונית עד שהרוטב מתעבה ומסמיך. מסירים מהכיריים.

מרכיבים את הטוסטים ומגישים

3

קולים פרוסות לחם בתנור 3 דקות, מוציאים ומשאירים את התנור דולק. מורחים חרדל על כל פרוסות הלחם. מניחים גבינה והאם על 2 פרוסות לחם ומכסים ב- 2 הפרוסות הנותרות. מניחים את הכריכים בתבנית, יוצקים עליהם בשאמל ומפזרים גבינה מגוררת.

4

מקרימים 4 דקות בתנור ומגישים מייד.