מתכון

קרם יוגורט, פירות יער וקרמבל אגוזי לוז

אוקטובר 2019
1 דירוגים
קרם יוגורט, פירות יער וקרמבל אגוזי לוז. צילום: דן פרץ
קרם יוגורט, פירות יער וקרמבל אגוזי לוז. צילום: דן פרץ

קינוח המשלב יוגורט, שמנת מתוקה, פירות יער ועוד דברים טובים, שאפשר להגיש בצנצנות מדליקות או בקעריות שיש בבית

טיפ: שומרים את הקינוח במקרר עד 2-3 ימים. את הקרמבל שבחלק העליון רצוי לפזר לפני ההגשה כדי שישמור על פריכות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרם יוגורט

לפירות יער

לקרמבל אגוזי לוז

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

קרם היוגורט

1

מקציפים בקערת מערבל מזון את כל החומרים עד קבלת קרם אחיד ויציב. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק ושומרים במקרר עד הרכבת המנה.

פירות היער

2

ממסים את הסוכר במחבת בינונית על אש גבוהה עד יצירת קרמל. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.

3

מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם בפעם עד קבלת רוטב אדום ומבריק. מסירים מהאש ומצננים עד הרכבת המנה.

קרמבל אגוזי הלוז

4

מעבדים במעבד מזון את כל החומרים עד קבלת תערובת פירורית.

5

מניחים את הפירורים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 12-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהפירורים מזהיבים. מצננים.

הרכבה

6

מזלפים בתחתית כל צנצנת מעט קרם יוגורט, מפזרים מעל 2-3 כפיות של פירות היער ומעט רוטב ומעליהם את הקרמבל. חוזרים על סדר השכבות עד שמגיעים לחלק העליון של הצנצנת.