מתכון

קרם לימון, מרנג ותותים טריים

אוגוסט 2019
1 דירוגים
קרם לימון, מרנג ותותים טריים של זהר ורן שמואלי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
קרם לימון, מרנג ותותים טריים של זהר ורן שמואלי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

כאן ניצלתי את סוף עונת התותים לעיטור המנה, אבל כשיגיעו פירות הקיץ אפשר לקשט בדובדבנים, משמשים ועוד

מוס הלימון, שבהשראתו נוצרה המנה הזאת, הגיע ממטבחה של רונית הלפרן, שבעלה דן הלפרן היה הציר הכלכלי בשגרירות ישראל. אנחנו שינינו מעט את המתכון ובמרוצת השנים שידכנו אותו לפירות ולמרנג והגשנו באינספור הזדמנויות.

 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרנג

לקרם לימון

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 100 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים מרנג

2

מערבבים את כל החומרים בקערת נירוסטה בעזרת מטרפה. מניחים על סיר עם מים חמים (בן מארי) וממשיכים לערבב עד שהכל נמס והתערובת חמימה.

3

מעבירים את התערובת למיקסר ומקציפים 5 דקות או עד שנוצר קצף יציב ומבריק.

4

יוצרים "עננים" קטנים בעזרת 2 כפות ומניחים בתבנית.

5

אופים שעה וחצי לייבוש, מכבים את התנור ומשאירים אותו סגור עד שהוא קר. המרנג מתקבל כשהוא קשה מבחוץ ורך בפנים.

מכינים קרם לימון ומגישים

6

מערבבים חלמונים בקערה עם קורנפלור, מיץ לימון וקליפת לימון לתערובת חלקה.

7

מביאים חלב עם סוכר לסף רתיחה בסיר. יוצקים מעט חלב חם לתערובת החלמונים להשוואת טמפרטורות, מערבבים ומעבירים הכל לחלב החם. מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה מתמדת עם מטרפה ומבשלים עד שהקרם מסמיך.

8

מניחים ניילון נצמד בצמוד לקרם למניעת היווצרות קרום ומצננים לטמפ' החדר. אם מכינים מראש, שומרים במקרר.

9

מניחים את ענני המרנג בקערת הגשה עמוקה ורחבה, מפזרים עליהם וביניהם תלוליות של קרם לימון ומפזרים תותים או פירות אדומים אחרים.