מתכון

קרם עוגת גבינה וזרעי חמנייה מקורמלים

1 דירוגים
קרם עוגת גבינה וזרעי חמנייה מקורמלים של הילי גרינברג. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: גיא כהן
קרם עוגת גבינה וזרעי חמנייה מקורמלים של הילי גרינברג. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: גיא כהן

רציתי קינוח גבינתי קליל גם בהכנה וגם בטעם, אחרי כמה ניסיונות הגעתי לקרם הזה

הוא אוורירי ועדין והלימון מאזן ומרענן אותו. גרעיני החמנייה המקורמלים מוסיפים מתיקות ופריכות.

 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לזרעי חמנייה מקורמלים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שמים בקערה גבינת שמנת, גבינה לבנה, וניל, אבקת סוכר וקליפת לימון וטורפים לתערובת אחידה.

2

מקציפים שמנת מתוקה בקערה נפרדת לקצפת רכה (במרקם יוגורט).

3

מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינות (אם נוצרים גושים, טורפים קלות) לתערובת אחידה. שומרים בקופסה אטומה או בשקי זילוף בקירור עד להרכבת המנה.

מכינים זרעי חמנייה מקורמלים

4

מרפדים מגש תנור בנייר אפייה. מבשלים סוכר ומים בסיר קטן מעל להבה בינונית עד שנוצרות בועות סמיכות - חשוב מאוד! לא לערבב את הסוכר והמים בכלל. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים זרעי חמנייה לסירופ שנוצר. מערבבים היטב כך שכל הזרעים יצופו. ממשיכים לערבב ללא הפסקה (עדיין על האש) עד שהסוכר שהתגבש מתחיל להתקרמל חזרה (התהליך אורך כמה דקות). ברגע שנוצר קרמל, מעבירים בזהירות לנייר האפייה ומיד מפרידים בין הזרעים בעזרת כף או מזלג כדי שלא יווצרו גושים (זהירות, חם מאוד).

מרכיבים ומגישים

5

ממלאים כוסות הגשה עד ל-4/3 מגובהן בקרם הגבינה. מפזרים מעל כף זרעי חמנייה מקורמלים. אפשר להוסיף מעט קליפת לימון לחיזוק הטעם הלימוני.