מתכון

קרפצ'ו זיתים

ספטמבר 2019
קרפצ'ו זיתים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
קרפצ'ו זיתים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

את הזיתים אופים משוטחים, יוצקים מעל רוטב חמוץ־מתוק ומפזרים עגבניות ורימונים שמוסיפים טעם רענן וגוונים אדומים

התוצאה יפהפייה ומלאת רושם – מתאימה בול לעונת החגים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מסדרים את הזיתים בתבנית במעגל כשהצד הפתוח כלפי מטה. מניחים מעל הזיתים נייר אפייה ומעליו משקולת (למשל סיר בקוטר עיגול הזיתים מלא במים). אופים 10 דקות

2

מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את המשקולת והכיסוי ומצננים לטפרטורת החדר. מניחים צלחת הגשה הפוכה מעל הזיתים והופכים מעליה את התבנית (כך שעיגול הזיתים מונח על צלחת ההגשה הפוך מהאופן שבו נאפה). מזלפים מעל רכז רימונים, דבש רימונים (או סילאן), לימון, שמן זית, צ'ילי פרוס, גרגירי רימון, עלי זעתר ועלי פטרוזיליה. סוחטים מעל עגבניות שרי ומגישים.