מתכון

קרפ ברולה

שידוך מושלם בין קרפים דקים לבין קינוח קרם ברולה מפורסם

1,297 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2022
קרפ ברולה של שף שניר אנג סלע ממסעדת גוז' ודניאל | צילום: שני בריל
קרפ ברולה של שף שניר אנג סלע ממסעדת גוז' ודניאל | צילום: שני בריל

במטבח של גוז' ודניאל יש לי שותפה לפשע: קוראים לה דור והיא הקונדיטורית שלי. אנחנו עובדים יחד כבר שנים רבות ומנהלים שיחות על חומרי גלם ומנות בשעות לא שעות ובכל מדיה אפשרית. הקרפ ברולה התחיל באחת השיחות האלה. הקיפו את עצמכם תמיד באנשים טובים מכם, רק ככה תוציאו מעצמכם את המיטב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם ברולה

לקרפים

להגשה

אופן ההכנה

מכינים קרם ברולה

1

מביאים לסף רתיחה בסיר עם שוליים גבוהים שמנת מתוקה, סוכר ווניל.

2

טורפים נמרצות חלמונים בקערה גדולה.

3

מוסיפים לקערת החלמונים מצקת מתערובת השמנת וטורפים. ממשיכים עם יתר התערובת. מסננים דרך מסננת צפופה ושומרים בטמפרטורת החדר.

4

מחממים תנור ל־100 מעלות.

5

יוצקים את תערובת הברולה לתבנית בגודל 20*24 ואופים שעה ורבע. מצננים בטמפרטורת החדר ומעבירים למקפיא ללילה להתייצבות מלאה.

6

מחלצים את הברולה לקרש חיתוך, פורסים ל־10 מלבנים שווים ומחזירים למקפיא.

מכינים את הקרפים

7

טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר לבלילה אחידה.

8

מחממים מחבת טפלון שטוחה על להבה נמוכה ומשמנים אותה קלות. יוצקים מהבלילה למחבת ליצירת שכבה דקיקה המכסה את המחבת. מטגנים את הקרפ על צד אחד 2־3 דקות, עד שהוא מתחיל להתייבש. מורידים את הקרפ מהמחבת, מכסים במגבת מטבח נקייה וממשיכים עם יתר הבלילה. מצננים את הקרפים לטמפרטורת החדר.

9

מוציאים את מלבני הברולה מהמקפיא ועוטפים כל מלבן בקרפ. מיישרים את הקצוות הבולטים ושומרים במקרר כשהתפר כלפי מטה.

10

מפזרים סוכר על חלקם העליון של הקרפים הממולאים. שורפים עם ברנר להשחמה וקרמול.

11

מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים דובדבנים, קליפת לימון מגוררת ונענע ומגישים מיד.