מתכון

רביולי חצי ירח במילוי ג'יבנה

ספטמבר 2019
רביולי חצי ירח במילוי ג'יבנה של מיכאל גרטופסקי. צילום: בן יוסטר
רביולי חצי ירח במילוי ג'יבנה של מיכאל גרטופסקי. צילום: בן יוסטר

שילוב בין מנה מזרח תיכונית לכיסונים האיטלקיים. מושלם למי שעושה את צעדיו הראשונים בתחום הפסטה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק פסטה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים את מרכיבי הבצק עד שהוא יציב ואחיד. מעבירים למקרר למשך חצי שעה לפחות. מרדדים את הבצק עד שהוא שקוף (דרגה 1־1.5 במכונת פסטה ביתית) וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 6 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כפית מגבינת הג'יבנה וסוגרים בקיפול לצורת חצי ירח. מהדקים בקצוות. חולטים את הרביולי במים רותחים במשך 3 דקות.

2

מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את השום, העגבניות, הזעתר והתרד ומשחימים קלות.

3

מוסיפים למחבת את היין הלבן ומאדים אותו. מוסיפים את החמאה והזיתים ומערבבים. מוסיפים את הרביולי ומסירים מהאש.