מתכון

רוטב עגבניות בסיסי

רוטב קלאסי וסופר שימושי שחייבים בבית. מתאים לפיצות, פסטה ומאכלי ירקות

27,409 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
רוטב עגבניות בסיסי. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
רוטב עגבניות בסיסי. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חולטים עגבניות במים רותחים דקה-שתיים. מסננים, מצננים וקולפים. חותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ.

2

מחממים שמן בסיר, מוסיפים שום ורסק ומטגנים 1/2 דקה תוך כדי ערבוב.

3

מוסיפים את העגבניות, מלח וסוכר ומבשלים עם כיסוי חלקי על להבה נמוכה כ-20 דקות עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה. מוסיפים בזיליקום ומבשלים עוד כ-5 דקות.

4

מצננים ושומרים במקרר (שבוע) או במקפיא (חודשיים-שלושה).

חוכמת מטבח: 3 דרכים להפחית את החומציות

  1. ככל שמבשלים את העגבניות יותר זמן כך הן מאבדות את החמיצות ונעשות יותר מתוקות.
  2. מוסיפים סוכר או מרכיב מתקתק אחר שיאפיל על החומציות הטבעית.
  3. מוסיפים לסיר הרוטב המבעבע קמצוץ סודה לשתייה, שמגבירה את התסיסה ומעלימה את החומציות גם בבישול קצר.

מה מכינים מרוטב עגבניות בסיסי?
פיצה בזק מחממים תנור ל-250 מעלות (עדיף עם לבנת אפייה). מורחים 2/3 כוס רוטב על לאפה, מפזרים מעל זיתי קלמטה, פרוסות מוצרלה ועלי בזיליקום ואופים כ-5 דקות עד שהגבינה מבעבעת והבצק פריך.
פסטה פוטנסקה מחממים ½2 כוסות רוטב. קוצצים 8 פילטים של אנשובי, צרור פטרוזיליה, פלפל חריף, 3 שיני שום ו-2 כפות זיתי קלמאטה. מוסיפים הכל לרוטב עם כף צלפים ומערבבים. מערבבים פנימה חבילת פסטה מבושלת אל-דנטה.