כמה פעמים עברה בראשכם המחשבה שהרוטב שלכם הוא לא כמו באיטליה, או ששלכם טעים אבל "ליד" הדבר האמיתי? באיטליה, כמו בארץ, לכל מאמא ולכל בשלנית הרוטב שלהן. אך את רוטב הקסם של אורייטה, המאמא הרומאית שלי, מוכרחים להכיר, ואני מקווה שדרכו תבינו את הקסם של מטבחי המאמות האיטלקיות.הוא נהדר גם כבסיס ללזניה או לניוקי א-לה סורנטינה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
יוצקים עגבניות מרוסקות למחבת רחבה. מזלפים שמן זית מהשוליים אל המרכז ומפזרים באותה צורה מלח ופרמזן. מניחים חמאה במרכז המחבת טעלי בזיליקום מסביב.
2
מדליקים להבה נמוכה ומבשלים ללא כיסוי (ובלי לערבב) ומבשלים חצי שעה לפחות, עד שהפרמיג׳יאנו נמסה וכמעט נעלמת (החמאה תימס עוד קודם). אם רוצים, ממשיכים לבשל עד לסמיכות ולטעם הרצויים - ככל שמבשלים יותר זמן, טעמי העגבניות מעמיקים. בתום הבישול, טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.