מה מכינים מרוטב רוזה עם וודקה?
פסטה ברוטב רוזה-
מבשלים חבילה פסטה במי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה, מוסיפים אותה לרוטב, מגררים מעל פרמזן ומגישים.
מרק קרם עגבניות –
אחרי הטחינה בבלנדר מוסיפים מיכל שלם של שמנת מתוקה. מגישים עם קרוטונים או פירורי לחם מתובלים בפרמזן.
ריזוטו רוזה-
מטגנים בצל וגבעול סלרי קצוצים בסיר עם כף גדושה חמאה וכף שמן זית 3 דקות לריכוך קל. מוסיפים כוס וחצי אורז מזן ארבוריו ומטגנים 3-2 דקות עד שהגרגרים מקבלים גוון אטום. יוצקים 1/4 כוס יין לבן, מאדים אותו ומתחילים להוסיף את הרוטב החם בהדרגה, בכל פעם 2/3 כוס, וכשהוא נספג באורז ממשיכים. מבשלים כך 25-20 דקות עד שהאורז רך עם התנגדות קלה במרכז הגרגיר. מגישים עם פרמזן
מגוררת מעל.
לטוויסט אסיאתי: מחליפים את השמנת המתוקה בחלב קוקוס. מתבלים בג’ינג’ר, צ’ילי וכוסברה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מלהיטים מחבת וקולים זרעי כוסברה כמה דקות עד שעולה ניחוח. כותשים במכתש ועלי.
2
שמים בסיר את כל החומרים למעט השמנת והוודקה ומביאים לסף רתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה חלקית כ- 15 דקות.
3
מסירים מהכיריים וטוחנים בבלנדר ידני למרקם חלק.
4
מחזירים לכיריים, מוסיפים שמנת מתוקה ומחזירים לסף רתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. מכבים את הלהבה ומוסיפים וודקה. מערבבים .
5
מצננים ושומרים במקרר (שבוע) או במקפיא (חודשיים-שלושה).