מתכון

רוטב רוזה עם וודקה

רוטב עגבניות חלק (בלי חתיכות!) ומעודן עם שמנת מתוקה. ממנו אפשר להמשיך למנות רבות

יולי 2019
רוטב רוזה עם וודקה. צילום: shutterstock
רוטב רוזה עם וודקה. צילום: shutterstock

מה מכינים מרוטב רוזה עם וודקה?

פסטה ברוטב רוזה-

מבשלים חבילה פסטה במי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה, מוסיפים אותה לרוטב, מגררים מעל פרמזן ומגישים.

מרק קרם עגבניות –

אחרי הטחינה בבלנדר מוסיפים מיכל שלם של שמנת מתוקה. מגישים עם קרוטונים או פירורי לחם מתובלים בפרמזן.

ריזוטו רוזה-

מטגנים בצל וגבעול סלרי קצוצים בסיר עם כף גדושה חמאה וכף שמן זית 3 דקות לריכוך קל. מוסיפים כוס וחצי אורז מזן ארבוריו ומטגנים 3-2 דקות עד שהגרגרים מקבלים גוון אטום. יוצקים 1/4 כוס יין לבן, מאדים אותו ומתחילים להוסיף את הרוטב החם בהדרגה, בכל פעם 2/3 כוס, וכשהוא נספג באורז ממשיכים. מבשלים כך 25-20 דקות עד שהאורז רך עם התנגדות קלה במרכז הגרגיר. מגישים עם פרמזן
מגוררת מעל.

 

לטוויסט אסיאתי: מחליפים את השמנת המתוקה בחלב קוקוס. מתבלים בג’ינג’ר, צ’ילי וכוסברה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מלהיטים מחבת וקולים זרעי כוסברה כמה דקות עד שעולה ניחוח. כותשים במכתש ועלי.

2

שמים בסיר את כל החומרים למעט השמנת והוודקה ומביאים לסף רתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה חלקית כ- 15 דקות.

3

מסירים מהכיריים וטוחנים בבלנדר ידני למרקם חלק.

4

מחזירים לכיריים, מוסיפים שמנת מתוקה ומחזירים לסף רתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. מכבים את הלהבה ומוסיפים וודקה. מערבבים .

5

מצננים ושומרים במקרר (שבוע) או במקפיא (חודשיים-שלושה).