מתכון

רוטב רוזטה

רוטב רוזטה ביתי עם שקדים מרים ושקדים רגילים. הרוטב מתוק למדי והוא מתאים גם לשילוב בוויניגרט לסלט, או מעל יוגורט ופירות

מרץ 2025
רוטב רוזטה | צילום: Mateus Andre, Freepic
רוטב רוזטה | צילום: Mateus Andre, Freepic

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסננים ושוטפים שקדים (רגילים ומרים) במים ומעבירים לבלנדר או למעבד המזון. מוסיפים ½1 כוסות מים וטוחנים לתערובת חלקה.

2

מעבירים את התערובת לבד חיתול ומסננים לתוך סיר קטן, סוחטים את הבד היטב להוציא כמה שיותר נוזלים. מוסיפים סוכר, דבש ומלח.

3

מבשלים את הנוזל מעל להבה נמוכה כ־ 8 דקות תוך ערבוב מתמיד במטרפה (כך לא יווצרו גושים) עד להסמכה עדינה (במרקם של שמנת מתוקה). אם הנוזל מסמיך מדי מוסיפים כף או שתיים של מים. את הרוטב החם יוצקים מעל העוגה או שומרים בצנצנת במקרר.

כך מכינים 1 כוס ״שמנת״ שקדים: משרים 1 כוס שקדים במים 6 שעות, מסננים, מעבירים לבלנדר או למעבד במזון, מוסיפים 3 כוסות מים וטוחנים למחית חלקה וסמיכה. מסננים היטב דרך בד חיתול.