מתכון

רוטב שזיפים מתובל

רוטב שזיפים של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ. צילום: shutterstock
רוטב שזיפים של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ. צילום: shutterstock

רוטב השזיפים הזה דומה לצ'אטני או לרוטב השזיפים מהמטבח הסיני, על טעמיו המתוקים־חמוצים־חריפים

הוא משתלב בצורה מושלמת עם צלעות צלויות ועובד נהדר גם עם עוף צלוי. אפשר להכין בזריזות לפני הצלייה או כמה ימים מראש.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים פלחי שזיפים, סוכר, שום, צ'ילי, פלפל, רכז רימונים ועלה דפנה במחבת קטנה ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. מבשלים 5 דקות, עד שהשזיפים מתרככים ומתחילים להתפרק. מסירים מהלהבה ומוסיפים מלח וחומץ. אפשר להשתמש מיד או לצנן, להעביר לצנצנת ולאחסן במקרר כמה ימים.