מתכון

רוסטביף סינטה עגל בחרדל ותבלינים

אוגוסט 2017
רוסטביף סינטה עגל בחרדל ותבלינים. צילום: עודד מרום | סגנון: אוריה גבע
רוסטביף סינטה עגל בחרדל ותבלינים. צילום: עודד מרום | סגנון: אוריה גבע

המיצים שזולגים מהבשר בזמן הצלייה נפלאים לצליית ירקות. כאן הם מתבלים ומבשמים דלעת ענקית שיושבת בתנור מתחת לנתח

זאת תערובת התיבול האהובה עלינו ביותר והיא מתאימה לכל סוג הרוסט. יש בה זרעי חרדל, זרעי כוסברה, צ’ילי יבש והפייבוריט: זרעי שמיר, שמוסיפים טעם מעט אניסי וניחוח מרומז של שמיר. המיצים שזולגים מהבשר בזמן הצלייה נפלאים לצליית ירקות. כאן הם מתבלים ומבשמים דלעת ענקית ומתקתקה שיושבת בתנור מתחת לנתח. לצידה אפשר גם להניח ירקות שורש ותפוחי אדמה.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לדלעת:

לדלעת:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מתבלים את הבשר יום קודם:

1

מושחים את הבשר בשכבת חרדל דקה מכל הצדדים.

2

כותשים את התבלינים היבשים במכתש ועלי או במטחנת תבלינים, מערבבים עם שום ורוזמרין ומדביקים את התערובת לבשר בעזרת האצבעות.

3

מניחים את הבשר במגש, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ללילה.

4

מוציאים את הבשר מהמקרר שעה וחצי לפני הצלייה.

5

מחממים תנור ל-230 מעלות.

צולים את הבשר והדלעת:

6

מניחים דלעת בתבנית, מזלפים מעליה שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

7

מניחים את הבשר על רשת צלייה, מזלפים עליו מעט שמן זית ומעבירים לתנור. תחתיו מניחים את התבנית עם הדלעת.

8

צולים את הבשר 10 דקות להשחמה. מורידים את הטמפ’ ל-180 מעלות וצולים 50 דקות למידת עשייה מדיום-רייר (חום פנימי 55 מעלות) או 66-50 דקות למידת עשייה מדיום (כ-60 מעלות חום פנימי).

9

מוציאים את הבשר מהתנור ונותנים לו לנוח 20 דקות לפחות לפני הפריסה. אם צריך, ממשיכים לצלות את הדלעת עד לריכוך.