מתכון

ריבועי הריבה של מיקי שמו

ינואר 2017
24 דירוגים
צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר
צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר

שניים באחד: אותו בצק פריך משמש גם לבסיס של העוגיות וגם לטופינג השטרויזל שלהן

מיקי: "את ריבועי הריבה המקוריים הייתה סבתא מטילדה מכינה עם ריבת משמשים מעשה ידיה, שהייתה רוקחת בעונה ומאחסנת בצנצנת כל השנה. לפעמים היא הייתה מפתיעה אותנו עם ריבה עונתית אחרת ומוסיפה תיבולים מעניינים. לריבה תפקיד מרכזי בעוגיות האלה, אז השתמשו בריבה משובחת – ביתית או קנויה".

שימו לב, מעבר לזמן ההכנה יש לקחת בחשבון גם את ייצוב העוגיות במקרר במשך 3 שעות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

למלית:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

שמים חמאה, סוכר, קליפת לימון ומלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות איטית כ-2 דקות עד לקבלת לתערובת אחידה. עוצרים מדי פעם את פעולת המיקסר ומורידים את החמאה מדפנות הקערה בעזרת מרית. מוסיפים ביצה, חלמון ותמצית וניל ומערבלים עד שהם נטעמים בתערובת.

2

מערבבים קמח ואבקת אפייה בקערה נפרדת. מוסיפים 1/4 מתערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבלים כ-1/2 דקה עד שהוא נטמע. מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

3

מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים קלות את התבניות ומרפדים בנייר אפייה (השמן יעזור לשמור על נייר האפייה במקום).

אופים אפייה חלקית

4

מוציאים את הבצק מהמקרר וחוצים אותו. מחזירים מחצית למקרר. מרדדים את מחצית הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 20X30 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ ומניחים בתבנית.

5

אופים כ-10 דקות עד להזהבה קלה ומצננים.

מצפים ואופים

6

שמים ריבה בקערת מעבד מזון ומערבלים כמה שניות עד לקבלת ריבה חלקה. מורחים אותה על הבצק האפוי בשכבה אחידה ומגררים מעל בפומפייה עבה את הבצק ששמרנו במקרר - מקפידים על פיזור אחיד על פני הריבה.

7

מחזירים את התבנית לתנור ואופים כ-35 דקות עד שפירורי הבצק מזהיבים. מקררים כ-3 שעות לפני החיתוך.

8

מחלצים את העוגה מהתבנית בעזרת נייר האפייה וחותכים לריבועים בסכין ארוכה ומשוננת.

9

שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר עד 10 ימים.

גיוונים:

מפזרים על פני הריבה כוס אגוזי מלך קצוצים ואז מגררים את הבצק.

מתבלים את הבצק בהתאם לסוג הריבה: לריבת משמשים, תפוזים, תפוחים – 1 כפית קינמון; לריבת פטל – 1 כפית זרעי אניס; לריבת אגסים – 1/4 כפית הל טחון.