מתכון

ריבועי תמרים וטחינה

ינואר 2016
5 דירוגים
ריבועי תמרים וטחינה
ריבועי תמרים וטחינה

עוגיות קלאסיות שנולדו לחורף עם מלית מצוינת של תמרים וטחינה, שבשילוב ביניהם נוצר טעם חלבה

לתבנית ריבועית בגודל 30 ס"מ.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

למלית:

לקימוח:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

שמים חמאה, סוכר ומלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות איטית 2 דקות לתערובת אחידה. מוסיפים ביצים ווניל ומערבלים עד שהביצים נטמעות בתערובת.

2

מערבבים קמח ואבקת אפייה בקערה ומוסיפים לקערת המיקסר ב-3 סבבים — בכל פעם ממתינים שהקמח ייטמע בתערובת לפני שמוסיפים עוד.

3

מערבלים עד שמתקבל בצק אחיד. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

מתחילים לאפות:

4

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

5

חוצים את הבצק ומחזירים מחצית אחת למקרר. מרדדים את המחצית השנייה על משטח מקומח קלות למלבן בעובי 1/2 ס"מ ומעבירים לתבנית (לא נורא אם הבצק לא מכסה את כל התבנית).

6

אופים 10 דקות להזהבה קלה ומצננים. משאירים את התנור דולק.

מכינים את המלית, ממלאים ומסיימים את האפייה:

7

מערבבים מלית תמרים עם טחינה ומורחים על הבצק האפוי בשכבה אחידה. מגררים את מחצית הבצק השנייה על פומפייה — ישירות על גבי על המלית.

8

מחזירים לתנור ואופים 30 דקות עד שפירורי הבצק מזהיבים.

9

מצננים לחלוטין לפני שחותכים לריבועים בגודל 5 ס"מ. שומרים עד שבוע בכלי אטום