מתכון

"ריבת יין" מענבים טריים

יוני 2021
"ריבת יין" מענבים טריים. צילום: shutterstock
"ריבת יין" מענבים טריים. צילום: shutterstock

לריבות יין יש פאסון מתוחכם, אבל הן למעשה הריבות הכי קלות להכנה

מבשלים יין במשך דקה עם סוכר, מיץ לימון ופקטין וזהו — רק תבחרו בציר. כאן הלכתי לפי אותה שיטה, אבל במקום יין השתמשתי במיץ סחוט ומסונן של ענבים טריים, שנותן טעם רענן מקסים. רק זכרו שלטריות יש מחיר, ובגלל הבישול הקצר הריבה נשמרת פחות זמן ורצוי לשמור אותה במקרר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

טוחנים ענבים במעבד מזון ומסננים את המיץ דרך מסננת דקה לתוך סיר גדול. לריבה צלולה יותר מסננים שוב דרך בד חיתול.

2

מערבבים פקטין ומעט ממיץ הענבים בקערית למרקם חלק ומוסיפים לסיר. מוסיפים סוכר ומיץ לימון. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה ללא מכסה. מבשלים דקה נוספת תוך כדי ערבוב.

3

מסירים מהכיריים ומסירים קצף. מעבירים לצנצנות.

באותה שיטה מכינים:
• ריבת יין: במקום ענבים משתמשים ב-2 כוסות יין מכל סוג שרוצים. אם היין מתוק, רצוי להפחית את הסוכר בחצי כוס.
• ריבת מיץ פרי זריזה: במקום מיץ ענבים משתמשים ב-2 כוסות מיץ סחוט ומסונן של כל פרי שאוהבים.