מתכון

ריבת משמשים

מתכון מספרו המצוין של עודד שוורץ Preserving, עם שינויים קלים: גלעיני המשמש, מוסיפים ניחוח שקדים

19,280 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
ריבת המשמש של עודד שוורץ . צילום: איילון פז. סטיילינג: אוריה גבע
ריבת המשמש של עודד שוורץ . צילום: איילון פז. סטיילינג: אוריה גבע

הכמות במתכון גדולה, אבל עונת המשמש קצרה, ואתם עלולים להצטער אם תכינו פחות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מכניסים צלוחית למקפיא או מצטיידים במדחום סוכר.

2

מערבבים משמשים ומיץ לימון בקערה גדולה.

3

מפצחים 10 מהגלעינים בעזרת עלי ומכתש או מפצח אגוזים ומחלצים את הגלעינים הקטנים דמויי השקד. טועמים אחד: אם הוא מאוד מריר, משתמשים רק במחצית מהגלעינים.

4

מרתיחים מים בסיר קטן וחולטים את הגלעינים הקטנים כדקה. מסננים וחוצים.

5

מביאים לרתיחה סוכר ו-300 מ"ל (כוס ורבע) מים בסיר גדול ומבשלים 4-3 דקות ברתיחה ערה. מוסיפים את המשמשים עם מיץ הלימון ומחזירים לרתיחה. מבשלים בבעבוע ער ללא מכסה כ-20 דקות, מוסיפים את הגלעינים החלוטים ומבשלים 10-5 דקות, עד שהריבה מוכנה (היא מגיעה לטמפ’ של 105 מעלות, או כאשר יוצקים מעט ממנה על הצלוחית הקפואה היא מתמצקת).

6

מסירים מהכיריים ומניחים לדקות אחדות. מסירים את הקצף, מעבירים לצנצנות מעוקרות וחותמים היטב.