הכמות במתכון גדולה, אבל עונת המשמש קצרה, ואתם עלולים להצטער אם תכינו פחות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מכניסים צלוחית למקפיא או מצטיידים במדחום סוכר.
2
מערבבים משמשים ומיץ לימון בקערה גדולה.
3
מפצחים 10 מהגלעינים בעזרת עלי ומכתש או מפצח אגוזים ומחלצים את הגלעינים הקטנים דמויי השקד. טועמים אחד: אם הוא מאוד מריר, משתמשים רק במחצית מהגלעינים.
4
מרתיחים מים בסיר קטן וחולטים את הגלעינים הקטנים כדקה. מסננים וחוצים.
5
מביאים לרתיחה סוכר ו-300 מ"ל (כוס ורבע) מים בסיר גדול ומבשלים 4-3 דקות ברתיחה ערה. מוסיפים את המשמשים עם מיץ הלימון ומחזירים לרתיחה. מבשלים בבעבוע ער ללא מכסה כ-20 דקות, מוסיפים את הגלעינים החלוטים ומבשלים 10-5 דקות, עד שהריבה מוכנה (היא מגיעה לטמפ’ של 105 מעלות, או כאשר יוצקים מעט ממנה על הצלוחית הקפואה היא מתמצקת).
6
מסירים מהכיריים ומניחים לדקות אחדות. מסירים את הקצף, מעבירים לצנצנות מעוקרות וחותמים היטב.