אפשר להשתמש בריבה זאת כממרח (נסו אותה על פטה כבד!) או להוסיף אותה לבישול של עוף. היא תלך נהדר גם עם גבינות חריפות ותאזן את טעמן.
צנצנת בנפח 500 מ"ל
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים שמן זית בסיר על אש קטנה ומזהיבים קלות שיני שום. מוסיפים פלפלים, סוכר קנים, סירופ מייפל, מלח, פלפל ותימין ומערבבים. יוצקים את המים לסיר ומערבבים.
2
מרתיחים את הריבה, מקטינים לאש בינונית־קטנה ומבשלים כ־40 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.
3
בודקים אם הריבה מוכנה - מוציאים מעט ריבה לצלוחית, מקררים וטועמים. מעבירים לצנצנת מעוקרת.