מתכון

ריבת קלמנטינות

ריבת קלמנטינות מתובלת בעדינות בפלפל שחור שנותן לה עוקץ חרפרף והופך אותה למעדן ממכר

ריבת קלמנטינות של  של שף-קונדיטורית נועה חיים | צילום: מיקה גורוביץ, סגנון: מרב סריג
ריבת קלמנטינות של של שף-קונדיטורית נועה חיים | צילום: מיקה גורוביץ, סגנון: מרב סריג

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה בסיר את כל המרכיבים. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל 30־45 דקות לריבה במרקם סמיך (מערבבים את הריבה כל חמש דקות). מניחים כפית מהריבה על צלוחית שהייתה במקפיא, מחכים כמה שניות, ואם הריבה לא נוזלית, היא מוכנה.

2

פורסים את הטארט לפרוסות, מניחים על כל פרוסה כף מהריבה וכף קצפת ומגישים.