מתכון

ריבת שזיפים ותמרים צהובים עם פקאן וכוכבי אניס

יוני 2021
ריבת שזיפים ותמרים צהובים עם פקאן וכוכבי אניס של ניר דודק. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
ריבת שזיפים ותמרים צהובים עם פקאן וכוכבי אניס של ניר דודק. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

תמרים צהובים הם אחת המתנות היפות של סוף הקיץ, ומגיעה להם ריבה

כאן שידכנו להם שזיפים וכוכבי אניס, והתוצאה היא ריבת בורדו יפהפייה עם הפתעות צהובות. כדאי להקפיא את התמרים מראש, כדי להפוך אותם למתוקים ורכים יותר, אבל הם יתפקדו מצוין גם בלי הקפאה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שמים את כל החומרים מלבד הפקאנים בסיר גדול ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית-גבוהה ללא מכסה עד שהריבה מגיעה ל-105 מעלות (כ-20 דקות). מדי פעם מערבבים ומסירים קצף. מצננים 10 דקות (כדי שהפקאנים שנוסיף לא יתבשלו).

2

קולים פקאנים במחבת ללא שמן ומוסיפים לריבה. יוצקים לצנצנות.

גיוונים:

• ריבת שזיפים, כוכב אניס ופירות צהובים: במקום תמרים משתמשים בשזיפים צהובים או אפרסקים מגולענים ופרוסים במשקל זהה.
• ריבת שזיפים, תמרים ווניל: במקום כוכבי אניס ופלפל שחור משתמשים במקל וניל (חורצים את המקל ומרוקנים את הזרעים לריבה).