מתכון

ריזוטו ירוק עם תרד טורקי

דצמבר 2019
4 דירוגים
ריזוטו ירוק עם תרד טורקי של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין
ריזוטו ירוק עם תרד טורקי של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין

ריזוטו ירוק שנותן כבוד לתרד הערבי, הבדלי המרקמים השונים יוצרים מנה שמתעצמת מביס לביס ויוצרת חוויה חדשה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים ריזוטו

1

מניחים בסיר תרד, שמן זית ומלח ומבשלים מעל להבה נמוכה כ־5 דקות עד שהתרד מתכווץ. מוסיפים בצל, שום וחצי מכמות החמאה. מטגנים כ־5 דקות עד שהבצל הופך שקוף.

2

מוסיפים אורז ומבשלים תוך ערבוב 8־10 דקות עד שהאורז מתחיל להיות שקוף.

3

מוסיפים יין ומבשלים תוך ערבוב כ־5 דקות עד שהיין מתאדה. מוסיפים 3 מצקות ציר, מערבבים עד שהציר נספג באורז.

4

ממשיכים להוסיף ציר באותו אופן עד שהאורז מגיע למידת עשייה אל דנטה (רך אך נגיס). התהליך אורך כ־20 דקות. מוסיפים את יתר החמאה ופרמזן. מערבבים לאיחוד ומסירים מהאש.

מגישים

5

מניחים תלולית נאה של ריזוטו בצלחת ומעטרים בשמנת חמוצה וגילופי פרמזן.