מתכון

ריזוטו פתיתים עם דלורית וסלט של זוקיני חי

אוקטובר 2019
1 דירוגים
ריזוטו פתיתים עם דלורית וסלט של זוקיני חי של סבינה ולדמן. צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע
ריזוטו פתיתים עם דלורית וסלט של זוקיני חי של סבינה ולדמן. צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע

הפטנט לריזוטו מהיר: במקום אורז, משתמשים בפתיתים שדורשים 6 דקות בישול בדיוק

בסוף הבישול מוסיפים לפתיתים שמנת וחמאה – כך מתקבל המרקם הקרמי האופייני לריזוטו, בלי כל העבודה הקשה. בזמן שהפתיתים מתבשלים אני מערבבת סלט זוקיני קטן, שמוסיף רעננות למנה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסלט זוקיני

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מתחילים להכין את הריזוטו

1

מחממים סיר רחב עם 2 כפות שמן זית ומטגנים דלורית 5 דקות להזהבה. מוסיפים שום ופתיתים ומטגנים דקה עד שהשום מעלה ניחוח.

2

מתבלים במלח ופלפל ויוצקים 2 כוסות מים רותחים. מכסים ומבשלים 6 דקות על להבה נמוכה.

בינתיים מכינים סלט זוקיני

3

מערבבים בקערה פרוסות זוקיני עם מיץ, קליפת לימון ושמן זית. מתבלים במלח, פלפל ושאטה.

מסיימים את הכנת הריזוטו ומגישים

4

מוסיפים לריזוטו שמנת וחמאה ומבשלים יחד 2 דקות. מסירים מהכיריים, מוסיפים פרמזן ומערבבים.

5

מעבירים את הריזוטו לקערת הגשה. מניחים מעל מעט מסלט הזוקיני, מפזרים עלי בזיליקום ושבבי פרמזן ומגישים.