מתכון

ריזוטו קייקס עם כרובית צלויה ומיץ סלק

ספטמבר 2019
1 דירוגים
ריזוטו קייקס עם כרובית צלויה ומיץ סלק של אמיר כלפון. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו
ריזוטו קייקס עם כרובית צלויה ומיץ סלק של אמיר כלפון. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו

אצבעות ריזוטו פריכות ומטוגנות, שמזכירות במעט ארנצ'יני, רק שכאן האצבעות מתובלות במיץ סלק, הצובע אותן בסגול עז

גרסת התנור: מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מרססים את נייר האפייה בשמן ומניחים עליו את אצבעות הריזוטו המצופות בקמח תירס. אופים 12-10 דקות עד שהשכבה העליונה נעשית פריכה.

3 תבניות אינגליש קייק

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטיגון ולהגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מתבלים פרחי כרובית בכף שמן זית, מלח ופלפל ומניחים בתבנית.

3

צולים 15 דקות עד הזהבה וריכוך.

4

מחממים את יתרת שמן הזית בסיר רחב ומטגנים שאלוטס 5-4 דקות עד להזהבה. מוסיפים שום, את פרחי הכרובית ותימין ומטגנים עוד דקה עד שהשום מעלה ניחוח. מוסיפים אורז ומערבבים בכף עץ עד שכל הגרגרים מצופים בשמן.

5

יוצקים יין לבן ומאדים אותו כליל. יוצקים בהדרגה ציר ירקות, מצקת אחת בכל פעם, ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה תוך כדי בחישה עד שכל הציר נספג באורז. מוסיפים כך גם מיץ סלק. כל התהליך אמור לקחת כ- 20 דקות. מתבלים במלח ופלפל ומכבים את הלהבה.

6

מוסיפים קוביות חמאה בהדרגה ותוך כדי ערבוב עד שהן נטעמות לחלוטין. מוסיפים כך גם פרמזן.

7

משמנים 3 תבניות אינגליש קייש במעט שמן ומפזרים מעט קמח תירס למניעת הידבקות.

8

יוצקים את הריזוטו לתבניות ומשטחים לשכבה אחידה בגובה 4-3 ס"מ. מצננים קלות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.

9

מחלצים את עוגות הריזוטו מהתבניות וחותכים לאצבעות ברוחב 3 ס"מ.

10

יוצקים למחבת שמן בגובה 2 ס"מ ומחממים על להבה גבוהה. טובלים את אצבעות הריזוטו בקמח תירס ומטגנים בשמן דקה מכל צד.

11

מגישים לצד קרם פרש.

12

אפשר לטגן את הריזוטו קייקס מראש, לשמור במקרר ולחמם ב- 180 מעלות לפני ההגשה.