מתכון

שוקולד רואו

יולי 2019
2 דירוגים
שוקולד רואו של רינת צדוק. צילום: שני בריל
שוקולד רואו של רינת צדוק. צילום: שני בריל

הכנת שוקולד בסיסי היא פשוטה ואין הרבה דברים שמרגשים יותר ילדים מלצקת אותו לתבניות ולקשט

אפשר ממש תבניות ייעודיות בחנויות אפייה, אבל גם מגש קר יכול לעבוד.

טמפרור ביתי בלי הטמפרור השוקולד יימס מהר ברגע שתוציא אותו מהמקרר, ואילו אחרי טמפרור השוקולד יהיה הרבה יותר יציב.

טמפרור שוקולד הוא תהליך שמשפיע על מרקם ומראה השוקולד והופך אותו ליציב, מבריק ופציח

• אחרי שמסיימים את השלב הראשון במתכון ולפני שמכניסים לתבניות, מניחים לשוקולד להתגבש, כשהוא מוצק קוצצים אותו לשבבים.

• מחממים בבן מארי 3/4 מכמות שבבי השוקולד וממסים ל־45 מעלות (אם אין מדחום ממסים את השוקולד עד שרק 10 אחוזים ממנו נותרים מוצקים).

• מוסיפים לשוקולד המומס את שבבי השוקולד הנותר, ממסים ל־31 מעלות (אם אין מדחום מרגישים עם האצבע – השוקולד צריך להיות בטמפרטורת הגוף) ומערבבים עד שהשוקולד חלק לגמרי. מעבירים לתבניות להתייצבות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי ותוספות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

ממסים בבן מארי עיסת קקאו וחמאת קקאו. מסירים מהאש כשהשוקולד מומס כמעט לגמרי. מוסיפים סוכר קוקוס טחון ומערבבים לתערובת אחידה. אם רוצים להמתיק עם סירופ מייפל טבעי מחממים מעט את המייפל ואז מוסיפים ומערבבים.

2

יוצקים את השוקולד לתבניות ומקשטים בפירות. מעבירים למקרר לשעה לפחות להתייצבות. אם רוצים לטמפרר יוצקים את השוקולד לתבנית מרופדת בניילון נצמד ומניחים להתייצבות כ־10 דקות.