מתכון

שוקי עוף בכוסברה על מצע אורז צהוב

ספטמבר 2019
2 דירוגים
שוקי עוף בכוסברה על מצע אורז צהוב של רות אוליבר. צילום: מיכל לנרט
שוקי עוף בכוסברה על מצע אורז צהוב של רות אוליבר. צילום: מיכל לנרט

סודו של המתכון טמון בזעפרן, שמעניק לו ריח, צבע וטעם

שימו לב – המתכון דורש לילה במקרר לשם ספיגת הטעמים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לעוף

לאורז

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את העוף

1

מכניסים את כל החומרים לשקית ניילון, מערבבים בתנועות עיסוי ומשאירים ללילה או לכמה שעות במקרר. מומלץ להפוך את השקית מדי פעם.

2

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

3

מסדרים את השוקיים בתבנית ויוצקים עליהן את המשרה שבשקית.

4

אופים כשעה ללא כיסוי או עד שמתקבל צבע זהוב-דבש.

מכינים את האורז

5

משרים את האורז במים חמים (לא רותחים) למשך כ-15 דקות לפחות, להוצאת העמילן. מסננים, שוטפים ומניחים לייבוש.

6

מטגנים בצל בסיר עם שמן 3 דקות עד שהוא נעשה שקוף.

7

מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה. מוסיפים מלח, כורכום, זעפרן עם מי ההשריה ו-¼1 כוסות מים רותחים. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 18 דקות. מכבים את האש ומשהים מכוסה 15 דקות. מאווררים את האורז בעזרת מזלג.

להגשה

8

עורמים את האורז בצלחת הגשה ומניחים עליו את השוקיים. יוצקים את הרוטב שנותר בתבנית ומגישים.