מתכון

שוק טלה במילוי חרוסת תפוחים, אגוזים ותמרים

אין מקומי יותר מהכבש, ואין חגיגי יותר משוק טלה הנפרסת במרכז השולחן

5,542 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
שוק טלה במילוי חרוסת תפוחים, אגוזים ותמרים. צילום: דניה ויינר
שוק טלה במילוי חרוסת תפוחים, אגוזים ותמרים. צילום: דניה ויינר

כאן נפגשות שתי קלאסיקות של פסח – טלה וחרוסת. את החרוסת מפרקים למרכיביה, וממלאים בהם את הטלה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למשחת התיבול:

למלית:

אופן ההכנה

1

מפרקים את שוק הטלה מהעצם המרכזית ומותירים רק את עצם הירך. מניחים את השוק המוכנה למילוי על משטח עבודה.

מכינים את התערובת וממלאים:

2

מערבבים את מרכיבי המלית לתערובת אחידה. ממלאים במרכז השוק המפורקת ועוטפים את המלית עם שולי הבשר משני צידי השוק, ליצירת גלילה מוארכת. קושרים בעזרת חוט שפגאט.

מטגנים ואופים:

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

מערבבים את מרכיבי המשחה ומושחים את נתח הטלה הממולאת.

5

מחממים היטב מחבת גדולה. מוסיפים שמן זית מחממים אותו ומוסיפים את השוק להשחמה מכל צידיה. מוציאים ועוטפים ברדיד אלומיניום (לא הדוק מדי).

6

אופים 60-50 דקות, תלוי במידת ההכנה הרצויה.

גיוון: במקום בשר בקר אפשר להשתמש בבשר טלה.