מתכון

שוק טלה במילוי חרוסת תפוחים, אגוזים ותמרים

אין מקומי יותר מהכבש, ואין חגיגי יותר משוק טלה הנפרסת במרכז השולחן

פברואר 2016
שוק טלה במילוי חרוסת תפוחים, אגוזים ותמרים. צילום: דניה ויינר
שוק טלה במילוי חרוסת תפוחים, אגוזים ותמרים. צילום: דניה ויינר

כאן נפגשות שתי קלאסיקות של פסח – טלה וחרוסת. את החרוסת מפרקים למרכיביה, וממלאים בהם את הטלה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למשחת התיבול:

למלית:

אופן ההכנה

1

מפרקים את שוק הטלה מהעצם המרכזית ומותירים רק את עצם הירך. מניחים את השוק המוכנה למילוי על משטח עבודה.

מכינים את התערובת וממלאים:

2

מערבבים את מרכיבי המלית לתערובת אחידה. ממלאים במרכז השוק המפורקת ועוטפים את המלית עם שולי הבשר משני צידי השוק, ליצירת גלילה מוארכת. קושרים בעזרת חוט שפגאט.

מטגנים ואופים:

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

מערבבים את מרכיבי המשחה ומושחים את נתח הטלה הממולאת.

5

מחממים היטב מחבת גדולה. מוסיפים שמן זית מחממים אותו ומוסיפים את השוק להשחמה מכל צידיה. מוציאים ועוטפים ברדיד אלומיניום (לא הדוק מדי).

6

אופים 60-50 דקות, תלוי במידת ההכנה הרצויה.

גיוון: במקום בשר בקר אפשר להשתמש בבשר טלה.