מתכון

סאטאי "קבב" אינדונזי

התיבול המזרח תיכוני הגיע לאינדונזיה עם הסוחרים הערבים, שהיו על הקו לדרום מזרח אסיה, והמקומיים הוסיפו רוטב מתקתק

ספטמבר 2021
סאטאי קבב אינדונזי של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: אילן נחום)
סאטאי קבב אינדונזי של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: אילן נחום)

פטרוזיליה? כוסברה? כמון? התיבול הזה הגיע עם הסוחרים הערבים, שהיו על הקו לדרום מזרח אסיה. התרומה האינדונזית מתבטאת ברוטב הסמבל קטשפ, שמוגש עם השיפודים ולוקח אותם לכיוון יותר מתוק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקבבים

להכנת שמן מתובל

לרוטב סמבל קטשפ

אופן ההכנה

משרים את הבשר במרינדה

1

מערבבים את כל החומרים מלבד השמן המתובל ולׁשים כמה דקות להטמעת הטעמים. מכסים ומניחים במקרר לשעה. במקביל מניחים שיפודי עץ להשרייה במים למשך שעה.

מכינים שמן מתובל

2

מחממים שמן וצרור גבעולי בצל ירוק בסיר קטן. כשהגבעולים תופחים בשמן, מסירים מהכיריים ומניחים לשמן להצטנן עם הבצלים בתוכו. מסננים. השמן נשמר במקרר 4-3 ימים.

מכינים רוטב סמבל קטשפ

3

מערבבים את כל החומרים ומשהים 30 דקות בטמפרטורת החדר.

משפדים וצולים

4

מחממים גריל, פלאנצ'ה או מחבת גריל.

5

מעצבים מתערובת הבשר קבבים מוארכים ומהדקים סביב השיפודים בעזרת כף היד.

6

מברישים את שיפודי הקבב בשמן וצולים משני הצדדים עד שהבשר משחים מבחוץ אך נותר עסיסי במרכזו. מברישים גם במהלך הצלייה בשמן המתובל. מגישים מיד עם רוטב סמבל קטשפ.