מתכון

שישברק – מתכון בסיסי

פברואר 2019
3 דירוגים
שישברק- מתכון כללי של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
שישברק- מתכון כללי של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

נוף עתאמנה מסבירה כיצד מכינים בבית שישברק, כיסוני בצק מהמטבח הערבי, שלרוב מוגשים בתוך מרק חם

בקיפול השישברק חשוב להקפיד על הידוק השוליים כדי שהכיסונים יהיו אטומים. ייבוש או טיגון הכיסונים לפני הבישול במרק מעניקים להם מרקם יציב ופריך במקום בצקי ונימוח.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים קמח ומלח בקערה, מוסיפים שמן זית ומים ולשים כ־5 דקות עד לקבלת בצק אחיד. יוצרים מהבצק כדור ומקמחים אותו. עוטפים בניילון נצמד ומשהים כחצי שעה.

שלבי הכנת שישברק של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

2

מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 2 מ"מ. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 5 ס"מ,

שלבי הכנת שישברק של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

3

מניחים במרכז כל עיגול מעט מלית ומקפלים לסהרון תוך כדי צביטת השוליים.

שלבי הכנת שישברק של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

4

מושכים את הקצוות של כל סהרון ומחברים אותם זה לזה.

שלבי הכנת שישברק של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

5

מחממים תנור ל־200 מעלות. מניחים את השישברק בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומייבשים בתנור 4־5 דקות עד שהשישברק מתייבש מעט אך לא מקבל צבע. בשלב זה אפשר להעביר את השישברק לשקית ולהקפיא עד שלושה חודשים.

שלבי הכנת שישברק של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

6

מבשלים את השישברק במרק מבעבע כ־20 דקות עד שהם רכים. אפשר לטגן את השישברק בשמן עמוק ללא שלב האפייה ואחר כך להכניס למרק.