במקור הכיסנים ממולאים בבשר טלה טחון מתובל בבהראט ובצל מטוגן. בגרסה של חמודי הכיסנים ממולאים בפירות ים ומתובלים בעדינות בקינמון, כמון וכוסברה. הכי נוח להכין בסיר רחב ונמוך שוליים, כדי שהכיסנים לא יידבקו זה לזה במהלך ההכנה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק השושברק
למלית פירות ים:
לרוטב יוגורט:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
לשים את החומרים במיקסר עם וו לישה כ 10- דקות עד לקבלת בצק שמזכיר מעט בצק פיצה. מניחים ל-15 דקות מכוסה במגבת.
מכינים מלית פירות ים:
2
מקפיצים שרימפס וקלמארי במחבת לוהטת עם 2 כפות שמן זית כדקה. מוסיפים שום ומטגנים עוד שניות אחדות עד שניחוחו מורגש אך בלי שיזהיב. מעבירים לקערה, מוסיפים סרטנים וכוסברה, מתבלים ומערבבים.
ממלאים את הכיסונים:
3
מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות עד לעובי 2 מ”מ. קורצים עיגולים בקוטר 7 ס”מ וממלאים בכפית של מלית פירות ים. מקפלים לחצי עיגול ומהדקים היטב. את שולי חצי העיגול מהדקים זה לזה כמו טורטליני. מניחים על נייר או תבנית מקומחים.
מכינים רוטב יוגורט:
4
יוצקים יוגורט ומים לקלחת נמוכה ורחבה, מוסיפים מלח ומבשלים 15 דקות על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב במטרפה בלי שהרוטב ירתח
מבשלים את הכיסונים ומגישים:
5
מוסיפים את השושברק לרוטב היוגורט ומבשלים 3-2 דקות על להבה בינונית תוך כדי נענוע הסיר מדי פעם עד שהכיסנים מוכנים. מעבירים לקערת הגשה.
6
מטגנים שום במחבת עם שמן זית שניות אחדות בלי שיזהיב ומוסיפים לרוטב עם הנענע.