מתכון

שישברק

דצמבר 2018
6 דירוגים
שישברק של אילון עמיר. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: ענת לבל
שישברק של אילון עמיר. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: ענת לבל

שישברק הוא הפסטה של המטבח הערבי. המלית מורכבת מחומרי גלם מקומיים: חומוס מבושל, תרד טורקי, פטה ושמן זית

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק פסטה

למלית

לרוטב

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

מחממים במחבת שמן זית ומוסיפים תרד. מטגנים כדקה וחצי, מוסיפים חומוס ותבלינים ומערבבים. מסירים מהאש, מסננים ומעבירים לקערה. מערבבים פנימה את הגבינה עד שהיא נמסה.

מכינים את הפסטה

2

מערבבים את מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

מכינים את השישברק

3

מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ״מ וקורצים עיגולים בקוטר של 5 ס״מ. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית ומרטיבים מעט את השוליים. מקפלים לחצי סהר ומצמידים את הפינות זו לזו. מקמחים את הבצק לאורך כל העבודה. מעבירים את השישברק לקופסה סגורה ומעבירים למקרר עד לשימוש.

מכינים את הרוטב

4

מוזגים ציר ירקות לסיר ומצמצמים אותו על אש קטנה למחצית מהכמות. מוזגים מצקת מהנוזל המצומצם לקערה, מוסיפים קמח תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם חלק ומחזירים לסיר. מוסיפים יוגורט ותבלינים, מחממים מעט (לא מרתיחים כדי שהרוטב לא יתפרק) ומסירים מהאש.

5

מבשלים את השישברק במים מומלחים כ־3 דקות, מעבירים מיד לסיר הרוטב ומבשלים כדקה.

6

מסדרים את השישברק בצלחות הגשה ומגררים מעל את הלבן קיש.