מתכון

שכבות קדאיף עם מוס שוקולד, אגוזים וקוקוס בקינמון

הקדאיף הוא בצק גאוני, שקיבלנו במתנה מהאימפריה העותמאנית ששלטה באזור

מרץ 2025
שכבות קדאיף עם מוס שוקולד, קרם מסקרפונה, אגוזים וקוקוס בקינמון של חמודי חבשי (צילום: דניאל לילה)
שכבות קדאיף עם מוס שוקולד, קרם מסקרפונה, אגוזים וקוקוס בקינמון של חמודי חבשי (צילום: דניאל לילה)

הוא פריך וקליל, נטול שומן ונשמר במזווה לאורך זמן. מעליו הכנתי מוס פשוט ללא ביצים מגנאש שוקולד ומעליו קרם מסקרפונה זריז.
התוצאה: קינוח רושם, שכל אחד יכול להכין גם אם אין לו ניסיון במטבח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקדאיף:

למוס שוקולד:

לקרם מסקרפונה:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל 180 מעלות.

2

מכינים קדאיף: מפזרים בתבנית אטריות קדאיף וקולים כ 20 דקות עד הזהבה.

3

מכינים מוס שוקולד: ממיסים חמאה ושוקולד על ביין מארי או במיקרו למרקם חלק ואחיד. מצננים לטמפ’ החדר.

4

מעבירים לקערת מיקסר, מוסיפים שמנת ומקציפים עד לקבלת קרם אוורירי. שומרים במקרר.

5

מכינים קרם מסקרפונה: מקציפים את כל החומרים לקרם אוורירי ושומרים במקרר.

6

מרכיבים את המנה כשעתיים מראש: מניחים שכבת קדאיף בתחתית כלי הגשה (רצוי שקוף). מזליפים מעל שכבת מוס שוקולד בעובי 1 ס”מ ומעל שכבה של קרם מסקרפונה. מפזרים מעל אגוזים. שומרים במקרר עד ההגשה.