הוא פריך וקליל, נטול שומן ונשמר במזווה לאורך זמן. מעליו הכנתי מוס פשוט ללא ביצים מגנאש שוקולד ומעליו קרם מסקרפונה זריז.
התוצאה: קינוח רושם, שכל אחד יכול להכין גם אם אין לו ניסיון במטבח.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקדאיף:
למוס שוקולד:
לקרם מסקרפונה:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל 180 מעלות.
2
מכינים קדאיף: מפזרים בתבנית אטריות קדאיף וקולים כ 20 דקות עד הזהבה.
3
מכינים מוס שוקולד: ממיסים חמאה ושוקולד על ביין מארי או במיקרו למרקם חלק ואחיד. מצננים לטמפ’ החדר.
4
מעבירים לקערת מיקסר, מוסיפים שמנת ומקציפים עד לקבלת קרם אוורירי. שומרים במקרר.
5
מכינים קרם מסקרפונה: מקציפים את כל החומרים לקרם אוורירי ושומרים במקרר.
6
מרכיבים את המנה כשעתיים מראש: מניחים שכבת קדאיף בתחתית כלי הגשה (רצוי שקוף). מזליפים מעל שכבת מוס שוקולד בעובי 1 ס”מ ומעל שכבה של קרם מסקרפונה. מפזרים מעל אגוזים. שומרים במקרר עד ההגשה.