מתכון

שניצל תירס

בנצי ארבל ממפגש אושר מחובר בנימי נפשו לגרסה התעשייתית של שניצל התירס אך הוא נעתר לנו והכין גרסה ביתית מצטיינת

יוני 2019
שניצל תירס ביתי בפיתה, שף בנצי ארבל. צילום: רן בירן
שניצל תירס ביתי בפיתה, שף בנצי ארבל. צילום: רן בירן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

טוחנים קופסה אחת של תירס עם נוזלי השימור או מבשלים את התירס הקפוא או הטרי בכוס וחצי של מים כ-10 דקות. טוחנים מחצית מכמות הגרגרים המבושלים עם כוס ממי הבישול ומעבירים את המחית לסיר בינוני.

2

מסננים קופסה נוספת של תירס משומר ומוסיפים את הגרגרים המסוננים לסיר. אם עובדים עם תירס קפוא מוסיפים את המחצית השנייה של הגרגרים המבושלים.

3

מוסיפים לסיר את הקמח ומבשלים על אש נמוכה 7 דקות עד הסמכה, תוך ערבוב.

4

עוטפים מגש ארוך בניילון נצמד ויוצרים מהתערובת בעזרת כף רטובה קציצות שטוחות בקוטר של כ-5 ס"מ, מעבירים להקפאה לשלוש שעות ועד שבועיים. שימו לב: השניצלים מאוד דביקים ולא כדאי להקפיא אותם בקומות אלא בקופסאות שטוחות ורחבות.

5

לפני ההגשה מחממים שמן לטיגון עמוק, מניחים פירורי לחם בצלחת רחבה ומוציאים את השניצלים מההקפאה. טובלים כל שניצל בביצה ובפירורי הלחם, ואז שוב בביצה ושוב בפירורי הלחם. מטגנים להזהבה טועמים ונזכרים בטעם הילדות האבודה.

אני אוהב להגיש את השניצל בפיתה, עם טחינה, פטרוזיליה ומלפפון חמוץ.