מתכון

שעועית ירוקה כבושה

אוגוסט 2020
שעועית ירוקה של רינת צדוק | צילום: שני בריל
שעועית ירוקה של רינת צדוק | צילום: שני בריל

כך שומרים את ירקות הקיץ והופכים אותם לזמינים כל השנה

לפני שמוסיפים את המים, מניחים את הצנצנת על השעועית על משקל מטבח ומאפסים – כך שוקלים במדויק את כמות המים ואפשר לחשב את כמות המלח שיש להוסיף (למשל, על 1 ליטר מים מוסיפים 60 גרם מלח).

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

קוטמים שעועית ירוקה, מניחים בצנצנת, מוסיפים מים לכיסוי וממלאים במים. מוסיפים מלח במשקל 6% ממשקל המים, 2 שיני שום פרוסות, 1/4 צרור שמיר ו-3-2 גרגירי פלפל אנגלי.

2

סוגרים ומניחים במקום קר ויבש ל-6-5 ימים. מאחסנים בקירור, נשמר עד שלושה חודשים.