מתכון

שפיץ שייטל ממולא באורז ופירות מיובשים

ספטמבר 2019
9 דירוגים
שפיץ שייטל ממולא באורז ופירות מיובשים של אבי בן דויד. צילום: דניאל לילה
שפיץ שייטל ממולא באורז ופירות מיובשים של אבי בן דויד. צילום: דניאל לילה

השומן וטעמי הבשר נספגים במלית במהלך הצלייה, אפשר לאכול את הפרוסות חמות או בטמפרטורת החדר, הן ממש ארוחה שלמה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למריחה

למלית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ומטגנים בצל ושום כ- 4 דקות על להבה בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים פיסטוקים ומטגנים כדקה עד שהם מעלים ניחוח. מוסיפים את יתר החומרים ומטגנים תוך כדי ערבוב 2 דקות. מסירים מהאש ומצננים.

ממלאים את הנתח וצולים

2

מחממים תנור ל- 250 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.

3

ממלאים את הכיס שבנתח במלית עד שהוא מלא אך עדיין אפשר לסגור את הפתח שלו ללא מאמץ (אם נשארת מלית עודפת, אפשר לשמור להגשה). סוגרים את פתח הכיס בעזרת 5-4 קיסמים.

4

מערבבים את תערובת המריחה ומושחים בה את הנתח. מעבירים לתבנית ומכסים ברדיד אלומניום.

5

צולים 10 דקות, מורידים את הטמפ' ל- 160 מעלות וצולים שעה נוספת. 15 דקות לפני תום הצלייה מסירים את רדיד האלומיניום.

6

לפני הפריסה נותנים לנתח לנוח 10 דקות. שומרים את הנתח הממולא עד יומיים במקרר.