מתכון

שקדי עגל עם יוגורט וארטישוק רומאי

"למרות המראה המוקפד שלה זאת בסך הכל מנה ים תיכונית פשוטה. בבית אפשר להגיש הכל בקערה אחת"

מרץ 2025
שקדי עגל עם שמן עירית, יוגורט, עגבניות צלויות וארטישוק רומאי של קייטרינג פודארט לילך. סטיילינג: אורי שביט (צילום: דניאל לילה)
שקדי עגל עם שמן עירית, יוגורט, עגבניות צלויות וארטישוק רומאי של קייטרינג פודארט לילך. סטיילינג: אורי שביט (צילום: דניאל לילה)

לילך גרמן: "אם רוצים לקצר תהליכים, אפשר להשתמש בעגבניות טריות, בארטישוק רומאי משומר (להשיג במעדניות) ובשמן זית במקום בשמן עירית."

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעגבניות

לארטישוק רומאי

לשמן עירית (לא חובה)

להגשה

אופן ההכנה

1

מניחים שקדי עגל בקערה עם מים וקוביות קרח. מכסים ושומרים במקרר כשעה.

צולים עגבניות

2

מחממים תנור ל-130 מעלות.

3

מניחים עגבניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח גס וסוכר.

4

מייבשים 30 דקות בתנור. מצננים ושומרים במקרר.

מבשלים ארטישוק רומאי

5

שמים את כל החומרים בסיר ומביאים לבעבוע עדין. מבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות עד שהארטישוק רך (אם משתמשים בארטישוק מקופסה, אין צורך בבישול). שומרים עד 4 ימים במקרר מכוסה בנוזלי הבישול.

מכינים שמן עירית (לא חובה)

6

חולטים עירית כדקה במים רותחים. מסננים ומייבשים.

7

טוחנים במעבד מזון תוך כדי זילוף איטי של שמן. מסננים לתוך צנצנת דרך בד חיתול, שמונח על מסננת דקה ומוסיפים מעט מלח. שומרים בצנצנת במקרר עד שבוע.

מכינים את שקדי העגל

8

שוטפים את שקדי העגל, מייבשים בעזרת נייר סופג ומתבלים במלח ופלפל.

9

מחממים שמן זית במחבת על להבה בינונית ומטגנים את השקדים כ-5 דקות עד הזהבה (אפשר בשני סבבים).

מרכיבים את המנה

10

מניחים 2 כפות יוגורט על כל צלחת, מניחים את השקדים ומקשטים מסביב בעגבניות, ארטישוק ופול ירוק. מזלפים מסביב מעט שמן עירית או שמן זית.