מתכון

שקשוקה חצילים של מסעדת דלאל

נובמבר 2019
2 דירוגים
שקשוקה חצילים | צילום: שרית גופן | סטיילינג: תמי סגל
שקשוקה חצילים | צילום: שרית גופן | סטיילינג: תמי סגל

שקשוקה עם חצילים, תרד והרבה לימון כבוש

שילוב של דברים טובים: ליבות חצילים עדינות, תרד רענן וביצים, הכול במחבת אחת. כל מה שצריך כאן היא כיכר נדיבה של חלה בשביל לנגב את הרוטב.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

קולים את החצילים על אש גלויה עד שקליפתם הופכת שחורה וקריספית. נזהרים לא לפצוע את הקליפה.

2

מסירים את החצילים מן האש וחותכים את החלק העליון ואת הרבע התחתון של כל חציל, מגלים את לב החציל (החלק הלבן) ומסירים את הקליפה. מטפטפים על ליבת החציל מעט מיץ לימון.

3

מחממים במחבת את שמן הזית ומוסיפים את העגבניות הקצוצות, השום, הפפריקה המתוקה והצ'ילי. מטגנים בעדינות במשך כחמש דקות.

4

מזיזים את העגבניות לשליש המחבת, בשליש נוסף מניחים את החצילים ומועכים אותם מעט במזלג, ובשליש הנותר מניחים את עליי התרד. מפזרים מעל את הלימונים הכבושים וממליחים מעט.

5

שוברים את הביצים על התערובת, בוזקים מלח ופלפל על הביצים. מכסים את המחבת חלקית.

6

מבשלים עד שהחלבון נקרש והחלמון נותר רך. מגישים לצד יוגורט עיזים וחלה טרייה.