מתכון

שקשוקה יפנית

מאי 2021
שקשוקה יפנית של אוריה גבע (צילום: אילון פז)
שקשוקה יפנית של אוריה גבע (צילום: אילון פז)

במסגרת חודש יפן שלי (שבו אכלתי רק אוכל יפני) חיברתי בין שקשוקה ירוקה לבין השילוש היפני הקדוש סויה-מירין-סאקה

אם חייבים פחמימה ליד, קערת אורז לבן מאודה תתאים כאן יותר מלחם.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים שמן, בצל, בסיסי עלי מנגולד וזוקיני, מנמיכים להבה ומטגנים-מערבבים 5 דקות עד שמזהיב.

2

מוסיפים ג‘ינג‘ר, סאקה, סויה ומירין, מערבבים ומגבירים להבה לבינונית. מוסיפים עלי מנגולד ומערבבים.

3

יוצרים גומות בתבשיל ומחליקים פנימה ביצים אחת-אחת. מוסיפים פטריות אנוקי ומבשלים 6-5 דקות או עד שהחלבון עשוי והחלמון עדיין נוזלי. מגישים.