מתכון

שקשוקה של קולרבי וירוקים

מרץ 2020
9 דירוגים
שקשוקת קולרבי וירוקים של שף אמרי בריל. צילום: שני בריל
שקשוקת קולרבי וירוקים של שף אמרי בריל. צילום: שני בריל

שפים מבשלים בבית: אמרי בריל ממסעדת בזאר 32 מכין שקשוקה של ירוקים שיש בבית

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

אופים קולרבי עם הקליפה על מלח גס בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך שעה. מוציאים ומקררים לטמפרטורת החדר. מקלפים את הקליפה החרוכה בעדינות וחותכים לקוביות בגודל 2-1.5 ס"מ.

2

מחממים שמן במחבת רחבה ומקפיצים בצל על להבה גבוהה עד השחמה קלה וריכוך חלקי של הבצל. מוסיפים שום ואורגנו (או אחד מהתחליפים) וממשיכים לערבב כשתי דקות. מוסיפים את הירוקים ודקה לאחר מכן את קוביות הקולרבי הצלוי. יוצקים שמנת מעל הכל, מביאים לרתיחה ומתקנים תיבול. יוצרים גומות במחבת, שוברים לתוכן את הביצים ומבשלים על להבה קטנה עד שהביצים מגיעות למידת הבישול הרצויה.

3

מקשטים עם שמן זית, מלח ים ובצל ירוק קצוץ ומגישים חם, מומלץ עם לחם ושמנת חמוצה.