מתכון

שרימפס באטר מסאלה

אוגוסט 2019
1 דירוגים
שרימפס באטר מסאלה של "מא פאו". צילום: בן יוסטר. סטיילינג: אוריה גבע
שרימפס באטר מסאלה של "מא פאו". צילום: בן יוסטר. סטיילינג: אוריה גבע

שרימפס טריים עטופים ברוטב חמאתי עם תועפות תבלינים ריחניים

ישראל יצחק: "אנחנו מגיעים ממשפחה מסורתית ואמא שלנו לא הכניסה הביתה פירות ים. לפני חצי שנה נסעתי למומבאי כדי להרחיב את הידע שלי בבישול ההודי ושם פגשתי את המנה הזו. הוקסמתי מהפשטות שלה."

מחית שום וג'ינג'ר

מחית שימושית ופשוטה להכנה, המשתלבת במאכלים הודיים רבים.
כך מכינים 200 גרם: טוחנים במעבד מזון 10 שיני שום עם 100 גרם ג'ינג'ר קלוף ו- 1/2 כוס מים עד לקבלת מחית חלקה. שומרים עד שבועיים במקרר. לאחר כמה ימים צבע המחית יהפוך לירוק — אין מה לחשוש מזה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

מחממים מחבת עם 2 כפות חמאה ומטגנים מחית ג'ינג'ר דקה-שתיים עד שהריח מתחיל לעלות. מוסיפים את שאר התבלינים היבשים ומטגנים דקה.

2

מוסיפים עגבניות ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית 15 דקות עד שהרוטב מסמיך.

3

מוסיפים קרם קוקוס ומיץ לימון, מתבלים במלח ומבשלים 4-3 דקות עד שהרוטב מסמיך.

מכינים את השרימפס ומגישים

4

מחממים מחבת נוספת עם 2 כפות חמאה ומקפיצים שרימפס עד שצבעם הופך לוורוד. מעבירים לרוטב החם, מערבבים ומגישים מייד.