החומרים טבלת מידות ומשקלות
לאיולי צ'יפוטלה
אופן ההכנה
מכינים איולי צ'יפוטלה:
1
שמים את כל החומרים למעט השמן בקערת מעבד מזון. מעבדים בפולסים ותוך כדי כך מזלפים את השמן באיטיות עד לקבלת משחה אחידה וחלקה. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר.
סמוך להגשה מכינים את השרימפס:
2
מחממים מחבת פסים עם שמן וצורבים את השרימפס כ-2 דקות מכל צד עד לקבלת סימני חריכה. תוך כדי הצריבה מדליקים ענף מרווה בעזרת מצת ומניחים לצד השרימפס במחבת.
3
מסדרים שרימפס על צלחת הגשה לצד איולי ומגישים מייד. צ'יפס עבים ופריכים מתאימים במיוחד למנה זו.