מתכון

שרימפס רול עם מטבל סלרי וחלפניו בלחמניית חלב

אם אין לכם זמן להתפיח ולאפות, אפשר לרכוש לחמניות חלב מוכנות ורק לקלות אותן בסמוך להגשה

1,676 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
שרימפ רול עם מטבל סלרי וחלפניו בלחמניית חלב של שף רז רהב. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית פרבר
שרימפ רול עם מטבל סלרי וחלפניו בלחמניית חלב של שף רז רהב. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית פרבר

אינטרפרטציה שלי ללובסטר רול המסורתי. את בשר הלובסטר החלפתי בבשר שרימפס — חומר גלם נגיש יותר בארץ — ואת המיונז החלפתי בפונדו סלרי כי טעמי השמנת מתאימים מאוד לשרימפס קרים. מניחים 2 כפות מהמלית הקרירה בלחמנייה חמימה ונהנים ממשחק חום-קור נעים. מטבל הסלרי הוא מטבל שמנת סמיך עם חמיצות עדינה של סלרי. הוא משתלב נהדר עם פירות ים או ירקות צלויים. 3-2 כפות מהמטבל יהפכו קערת קישואים צלויים למנת ביניים מרעננת.

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

ללחמניית חלב

להברשה

למטבל סלרי (למתכון נדרשת כוס ממנו)

אופן ההכנה

1

שמים קמח, חלב, שמרים, ביצה וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 3-2 דקות עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים קוביות חמאה ולשים 4-3 דקות עד שהיא נטמעת בבצק. מוסיפים מלח ולשים 2 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מכסים בניילון ומתפיחים 45 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2

מוציאים אוויר מהבצק, מחלקים אותו ל- 8 חלקים ומגלגלים לכדורים בקוטר 6 ס"מ.

3

מרפדים תבנית בנייר אפייה, מסדרים עליה את הכדורים במרווחים גדולים ומתפיחים 30 דקות עד שהכדורים תופחים ב-50% .

4

מכינים מטבל סלרי: מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים כרישה ושום על להבה נמוכה 2 דקות עד שהכרישה שקופה. מוסיפים סלרי ומטגנים 15 דקות עד שהוא מתרכך. יוצקים שמנת ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל ומורידים מהכיריים. מצננים. מוסיפים גבינת שמנת ומערבבים לתערובת אחידה. שומרים עד יומיים במקרר.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הכדורים בחמאה מומסת.

6

אופים 25 דקות עד לקבלת לחמניות זהובות. מומלץ לאכול באותו יום או לשמור בהקפאה עד שבועיים.

7

חולטים שרימפס, קולים את הלחמניות ומגישים: בסמוך להגשה מרתיחים סיר גדול עם מי מלח ומבשלים שרימפס 4-3 דקות עד שהם הופכים לוורודים. מעבירים למי קרח בעזרת כף מחוררת כדי לעצור את הבישול. מסננים וקוצצים גס.

8

מערבבים את השרימפס היטב בקערה עם פונדו סלרי, חלפניו וקליפת ליים.

9

חוצים את הלחמניות וקולים במחבת יבשה 2 דקות על הצד החתוך עד לקבלת קרום זהוב ופריך.

10

מניחים חצאי לחמניות על צלחות הגשה ועל כל אחד שמים 2 כפות גדושות של תערובת השרימפס. סוגרים עם החצי השני של הלחמנייה.