מתכון

תבשיל לשון עם גזרים מזוגגים ביין וציר בקר

אוגוסט 2019
2 דירוגים
תבשיל לשון עם גזרים מזוגגים ביין וציר בקר של שף רותם צרפתי. צילום: יעקב מדר
תבשיל לשון עם גזרים מזוגגים ביין וציר בקר של שף רותם צרפתי. צילום: יעקב מדר

תבשיל לשון מנחם במיוחד לחורף קר במיוחד

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ללשונות

לגזרים

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

ללשונות

1

מבשלים את הלשונות עם שאר החומרים על אש בינונית כ-3 שעות עד התרככות מוחלטת (בסיר לחץ זמן הבישול יתקצר). מקלפים אותן כשהן חמות תחת מים זורמים, מצננים ופורסים לפרוסות בעובי של ½ ס"מ.

לגזרים

2

מכניסים למחבת רחבה את כל החומרים מלבד הגזרים ומביאים לרתיחה (ניתן להוסיף פירות יבשים). מוסיפים גזרים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה עד שהגזרים רכים (אבל לא רכים מדי) ומבריקים.

לרוטב

3

מאדים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את השום, רסק העגבניות והנוזלים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פרוסות הלשון לרוטב וממשיכים לבשל כשעה עד שהרוטב סמיך ומצומצם.

להגשה

4

מניחים את הגזרים במרכז הצלחת ואת הלשון מעליהם.